top of page
Muistathan,
että kotitalousvähennys vuonna 2023
on verotuksessa 60%
Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys vuonna 2024 on verotuksessa 60 %.

 

Kaikki yksityishenkilöt ovat oikeutettuja saamaan kotitalousvähennyksen verotuksessaan kotityöpalvelukuluista. Vähennys on 60% syntyneistä kuluista siten, että kotitalous-vähennyksen maksimivähennys on 3500 euroa / puoliso / vuosi koskien kotitalous-, hoito- ja hoivapalveluja. 

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 7000 euron vähennyksen. Jos 3500 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.

 

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 60 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta.
 

 

 

Kotitalousvähennyksen saa tehdä hyvin moninaisista palveluista, kuten normaaleista kotitöistä, puutarhatöistä, vanhuksenhoidosta, lastenhoidosta ja jopa koiran ulkoiluttamisesta. Myös pitopalveluavuista (kahvinkeittämisestä, siivoamisesta, juhlien järjestelystä) on mahdollisuus saada kotitalousvähennystä, jos vain juhlat järjestetään kotona.

 

Kotitalousvähennyksen saamisen edellytyksenä on, että työ teetetään ennakkoperintärekisterissä olevalla yrityksellä. Tämän saat helposti tarkistettua Y-tunnuksen avulla osoitteesta www.ytj.fi 

(yrityksemme y-tunnus on 2205643-5).

 

Tutustuthan asiaan vielä 

veronmaksajat.fi sivustolla.

Lisätietoa verotuksesta saat osoitteesta www.vero.fi

bottom of page