Muistathan,
että kotitalousvähennys vuonna 2021
on verotuksessa 40%
Kotitalousvähennys

Kotitalousvähennys vuonna 2021 on verotuksessa 40 %.

 

Kaikki yksityishenkilöt ovat oikeutettuja saamaan kotitalousvähennyksen verotuksessaan kotityöpalvelukuluista. Vähennys on 40% syntyneistä kuluista siten, että kotitalous-vähennyksen maksimivähennys on 2250 euroa / puoliso / vuosi koskien kotitalous-, remontti-, tietotekniikka-, hoito- ja hoivapalveluja. 

Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voit saada puolisosi kanssa yhteensä 4 500 euron vähennyksen. Jos 2 250 euron raja ei ylity, vähennys kannattaa hakea vain toiselle puolisolle. Silloin omavastuu vähennetään vain yhden kerran.

 

Kun ostat työn ennakkoperintärekisteriin merkityltä yritykseltä, voit vähentää 40 % arvonlisäverollisesta työn osuudesta. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamastasi laskusta työn osuus on 5 875 euroa (5 875 euroa x 40 %) – omavastuu 100 euroa = 2 250 euroa.
 

 

 

Kotitalousvähennyksen saa tehdä hyvin moninaisista palveluista, kuten normaaleista kotitöistä, remonteista, puutarhatöistä, vanhuksenhoidosta, lastenhoidosta ja jopa koiran ulkoiluttamisesta. Myös pitopalveluavuista (kahvinkeittämisestä, siivoamisesta, juhlien järjestelystä) on mahdollisuus saada kotitalousvähennystä, jos vain juhlat

järjestetään kotona.

 

Kotitalousvähennyksen saamisen edellytyksenä on, että työ teetetään ennakkoperintärekisterissä olevalla yrityksellä. Tämän saat helposti tarkistettua Y-tunnuksen avulla osoitteesta www.ytj.fi 

(yrityksemme y-tunnus on 2205643-5).

 

Tutustuthan asiaan vielä 

veronmaksajat.fi sivustolla.

Lisätietoa verotuksesta saat osoitteesta www.vero.fi